ED90C78C-A5E2-46AD-8EBB-8C5334597443

Jag heter Maria och bor i Oskarshamn tillsammans med min man Johan och vår dotter Amanda. Vi har två wheaten Asto och Enya. Varför blev det då wheaten? Jo hund ville vi ha, men med diverse allergier hos både mig och dottern så var det inte att bara skaffa hund utan lite research krävdes, vi kikade lite på pudel, schnauzer och sen fick vi provsniffa på bekantas wheaten och ingen kände av något, därefter fick vi kontakt med Annica på kennel Oreifos i Nässjö och åkte och tittade på valparna och fick träffa deras vuxna wheaten också och då föll vi pladask allihop, och så ville vi ha en allround trevlig familjehund som kunde hänga med på det mesta. Det är ett äventyr varje dag med dessa två med deras bus och påhitt, tror inte det gått en dag utan att vi skrattat åt dom.

Jag jobbar som florist och är butikschef på Franssons blommor i Oskarshamn, Johan jobbar på Systembolaget i Oskarshamn, Amanda går på gymnasiet och läser där samhällsprogrammet med basketprofil och är mycket sportintresserad och satsar högt både på basket och fotboll där hon lyckats ta sig in i smålandslagen i båda sporterna. Vi är föreningsmänniskor hela familjen Johan sitter i ungdomssektionen i IFK Oskarshamn och är tränare för Amandas lag och ett mindre flicklag,  jag är ju såklart aktiv inom Oskarshamns BK och sitter som ordförande och är utbildad allmänlydnadsinstruktör genom SBK, och även aktiv i rallylydnadssektorn I klubben.

image

Jag har äntligen slutfört skk's uppfödarutbildning och med hundarna har det blivit många olika kurser genom åren i bla allmänlydnad, rallylydnad, tävlingslydnad och spårkurs. Den grenen vi sysslar mest med är rallylydnad där vi tävlar aktivt och jag är även utbildad tävlingssekreterare och skrivare i rally. Enya och jag tävlar även lydnad och är uppflyttade till klass1. Asto och jag har börjat träna och gå kurs i nosework så vi siktar på att ta doftprov på eucalyptus under året.

image